DONERA

314 stipendier säkrade

Vi lyckades! Trots att vi inte lyckades.

Det är när det blåser som man ska stå stadigt i sina övertygelser. Det är när det är tufft som man ska vara generös och det är när det är läskigt som man ska vara modig.

Det här är något som From One To Another har gjort i år. Pandemin har satt sina spår och vi är inte den enda organisationen som har haft det svårt att samla in pengar. Stora omställningar för både privatpersoner och företag har inneburit att hela Sverige samlade in mindre pengar till välgörenhet än föregående år.  

Men behoven har inte minskat, snarare har det ökat. Världsbanken estimerar att upp till 124 miljoner människor fallit in i fattigdom som en konsekvens av pandemin. Enligt Unicef riskerar 10 miljoner fler flickor barnäktenskap i pandemins spår. Att flickor inte kunnat gå till skolan innebär en stor risk att många aldrig kommer att återgå till skolbänken igen. Detta är faktum som är oerhört tragiska.

Därför är jag extra stolt över From One To Another idag.

I veckan skickade vi över 624 000 kronor, eller som jag väljer att se det, 312 möjlighetsbiljetter. Alltså 314 stipendier som skapar förutsättningar för 314 flickor att välja sin egen framtid.

För att vara krassa samlade vi in mindre pengar än på länge, men vi kunde ändå stötta de 314 stipendieansökningar som vi fick in i år. Vi till och med ökade antalet stipendiater med 32 % jämfört med år 2019 (215 stipendiater), vilket är en stor ökning. Det här är ett beslut vi är stolta över då vi anser att det är under rådande omständigheter som vi behövs som allra mest!

Vi visar vägen framåt och vi visar att vi är här för att jobba mot en bättre värld i alla former av förutsättningar!

För att lyckats har det krävts mycket hårt jobb och många engagerade själar. Alla har vi arbetat helt volontärt för att vi vill göra skillnad. Det är precis just det ni alla ska känna, att ni har gjort skillnad för 314 unika individer. Finns det en bättre betalning för mödan än denna?

Inte för undertecknad i alla fall. Detta är anledningen till att vi orkar år efter år efter år och anledningen till att vi kommer fortsätta orka. I nuet, för framtiden, tillsammans!  

Vi lyckades!

//Kristina Hagström-Ilievska - grundare av From One To Another

Prenumerera på nyhetsbrevet

From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram