DONERA

55% av våra stipendiater läser vidare

55% av våra stipendiater som tar gymnasieexamen läser vidare på universitetet. Jämfört med hela Kenya är det fantastiska siffror. Färre än hälften av alla flickor i landet får gymnasieutbildning och av de 30% som fortsätter med högre studier är bara 10% flickor.

 

Sedan 2014 har vi på From One To Another delat ut 738 helårsstipendier till gymnasiestudier för flickor. Av de 102 flickor som hittills tagit gymnasieexamen har 56 av dem blivit antagna till högre studier vid college eller universitet. Och ytterligare tre flickor väntar just nu på sina antagningsbesked.

 

55% jämfört med 10%

Att 55 procent av flickorna går vidare till högre studier är ett fantastiskt resultat om man betänker att över 50% av Kenyas flickor inte ens får möjlighet att gå på gymnasiet. Enligt Kenyas utbildningsdepartment går cirka 30% av alla ungdomar med gymnasieexamen vidare till högre studier. Av dem är bara en tredjedel kvinnor.
De flesta av våra stipendiater läser till förskole- eller grundskolelärare på statliga yrkescollege men också till lastbilschaufför, hårfrisörska och programmerare. Men sex av våra fd stipendiater har, tack vare höga betyg, lyckats ta sig till universitet och pluggar nu till läkare, agronom, specialpedagog, bildlärare och till gymnasielärare.

 

Fler kan få möjligheten

2021 hoppas 266 flickor på att få ett From One to Another-stipendium. För 2 000 kr möjliggör du för en kenyansk flicka att läsa ett helt år på high school. Med en gymnasieexamen öppnas dörren till högre studier och ett bättre liv - för flickan och för hela hennes familj.

 

Läs mer om vårt stipendieprogram

Prenumerera på nyhetsbrevet

From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram