DONERA

Ann och Jacinta vill inspirera och modernisera

Med stipendier från oss blev det möjligt för Jacinta och Ann att läsa vidare på universitet. Jacintas dröm är att öppna en specialskola för döva och Ann vill modernisera jordbruket.
Jacinta Mutua, 22 och Ann Ndunge, 21 kommer båda från trakterna runt Lunga Lunga i Kenya och var tidigare From One to Another-stipendiater. Tack vare sina höga betyg har de sökt och antagits till universitet.
Båda är nu, som alla andra studenter i Kenya, hemskickade på grund av Covid19 och vi fick möjlighet till en pratstund med flickorna.

 

- Jag läser till speciallärare med inriktning mot teckenspråk, historia och religion på universitetet Moi i Eldoret, berättar Jacinta. Jag är på mitt tredje år och planerar att ta en masterexamen.

 

Ett bättre liv för bönderna

Ann läser tredje året på universitetet Masinde Muliro för naturvetenskap och teknik i Kakamega. Hon studerar till agronom med särskilt inriktning på utvecklingskommunikation.

- Jag vill ge råd och information om förbättringsmetoder till bönder i min hemtrakt. Hur de kan öka sin effektivitet och produktion. De flesta bönder saknar kunskap och verktyg för att lösa sina utmaningar, säger Ann.

 

Stipendier gav studiero

Anns pappa är lärare och mamma driver en liten affär. Jacintas mamma jobbar med socialt utvecklingsarbete och pappa är mekaniker. Båda flickorna har pushats av sina föräldrar att satsa på studier men det var From One to Another-stipendierna som gjorde det möjligt för dem att slutföra sin gymnasieutbildning utan avbrott eller andra svårigheter. Stipendierna gav studiero och därmed goda resultat och motivation att plugga vidare.

 

Specialskola för döva

- Min dröm är att starta en specialskola för döva och hörselskadade här i Lunga Lunga. Vi har många barn med särskilda behov som behöver specialutbildade lärare, säger Jacinta.

- Och jag vill inspirera människor att värdera det moderna jordbruket. Erbjuda kunskap och verktyg till så många bönder som möjligt och förbättra levnadsstandarden för hela familjer, avslutar Ann.
Båda är lysande exempel på hur ett gymnasiestipendium till en flicka blir ett utvecklingsbidrag till hela samhället.
Vill även du sponsra en flickas gymnasium? Så här går det till.

Prenumerera på nyhetsbrevet

From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram