DONERA

En stund, ett ögonblick som förändrar liv

En stund, ett ögonblick som förändrar liv - så löd temat för From One To Another's årliga event, som i år ägde rum på Skeppsholmens Folkhögskola den 16 oktober. En månghövdad publik, sponsorer och gästföreläsare fyllde kvällen med inspiration, värme, kunskap och generositet.   
Vi fick höra fantastiska berättelser från livets högsta toppar och djupaste dalar, som alla på något vis berörde just temat - ögonblick som förändrat. Genom personliga historier från Kenya, tre gripande föreläsningar och möten mellan alla världsförbättrare på plats, överträffade kvällen alla våra förväntningar. Föreläsningarna auktionerades dessutom ut vilket gav 72 000 kr till våra ändamål. Förutom auktionerna inkom bidrag på ca 20 000 kr via bokförsäljning och direkta stöd.
Kvällen inleddes med mingel och gott tilltugg som följdes av en kortare presentation om FOTAs arbete och resultat. Ordförande Kristina Hagström-Ilievska berättade hur det går till när vi bygger kvinnocenter i Kenya.

I Kenya måste alla bidra med någonting – det är tradition. I byar, där vi bygger kvinnocenter, bidrar varje kvinna med en pinne, som i sin tur bidrar till byggnadens grundstomme. På så vis blir alla en del av gemenskapen.

Detta arbetssätt sammanfattade kvällens huvudbudskap - att varje bidrag räknas för att skapa förutsättningar för en bättre värld. Och att alla kan ge någonting.
Superentreprenören och mediaprofilen Frida Boisens sprudlande föreläsning handlade om att vara schysst, såväl på sociala medier som i vår vardag. Att vara generös med beröm och uppskattning i det stora och lilla.

Tänk ORK - omtanke, respekt och kommunikation - för att bygga tillit och relationer. Hylla och ge mer!

Ari Riabacke, som doktorerat i risk och beslutsanalys, pratade entusiastiskt om vikten av att våga för att lyckas. Och att beslut inte fattas på rädslor och farhågor utan på drömmar och förhoppning. Ari pushade oss också att agera på våra drömmar.

Om inte nu – när? Livet är här och nu, vi vet ingenting om morgondagen. Våga prova och våga göra misstag.

Gemensamt för båda var starka anekdoter, skärpta resonemang och humoristiska underton, som fick oss alla att pendla mellan högljudda skratt och tårfyllda ögon.
Pendlandet inom en gradvis skala av lycka, var också något Kristina poängterade i kvällens avslutande föreläsning. På temat ”Vad kenyanska kvinnor kan lära oss om lycka” tog hon med oss på en resa till de kenyanska byarna. Där upplever många kvinnorna lycka i det som de har tillgängligt och nära - familj, gemenskap, utbildning, hälsa och inte minst dans och musik.
Publiken fick också höra Louise Felldins, Lars Gundersens och Helena Rabes personliga berättelser om möten med kvinnor och flickor på plats i Kenya. Och vad dessa möten betytt för både dem och kvinnorna. Deras historier bidrog alla till en djupare förståelse för det engagemang, den drivkraft och de resultat som FOTA åstadkommer för en mer jämställd och bättre värld.
Avslutningsvis vill vi tacka alla våra gäster, föreläsare och sponsorer för en magisk kväll! Tack Ari och Frida för att ni så generöst bjöd på er tid och passion. Tack till publiken som tog sig till Skeppsholmen trots regn och rusk. Och tack för att ni bidrog i diskussioner, köpte böcker och finansierade stipendier. Sist men inte minst, tack till alla världsförbättrare – ni som var på plats under kvällen och ni som bidragit på distans. Tillsammans skapar vi ögonblick som förändrar liv!

Prenumerera på nyhetsbrevet

From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram