DONERA

Examen för From One To Anothers stipendiater

Efter ett ovisst skolår präglat av corona, var det med stor glädje vi mottog beskedet att de stipendiater som läst klart sitt fjärde år skulle få ta examen i maj.
I vanliga fall hålls slutproven för sistaårseleverna under oktober och november. Tanken var alltså att stipendiaterna skulle tagit sin examen i slutet av 2020. Så blev det alltså inte. I stället hölls slutproven mellan mars och april. 

Totalt skrev 68 flickor, som alla sponsras av From One To Another, slutproven. Samtliga väntade med spänning på provresultaten som kungjordes i maj. Av stipendiaterna fick Elizabeth Katile bäst resultat. Hon tillhör den första gruppen av flickor i byn Juakali, vilka har fått ta del av From One To Anothers stipendium sedan 2018. I framtiden drömmer Elizabeth om att bli hjärnkirurg eller arbeta med elektroteknik. 

Flickorna fick ta emot sina examensbevis på plats i skolan och för att hylla de flickor som klarat alla fyra år i High School, anordnades examensceremonier i respektive by. Ceremonierna är inte bara en hyllning, utan fyller också syftet att uppmuntra andra unga att studera och arbeta flitigt.

Vi säger stort grattis till alla stipendiater som nu tagit examen.


Prenumerera på nyhetsbrevet

From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram