DONERA

Hälften av våra stipendiater pluggar vidare

Sedan 2014 har vi på From One to Another delat ut 195 helårsstipendier till 126 kenyanska flickor. Av de 21 som tagit gymnasieexamen hittills har 11, det vill säga 52 procent, tagit sig vidare till högre studier. Det är ett fantastiskt resultat om man betänker att 50 procent av Kenyas flickor inte får möjlighet att gå på gymnasiet.
Många av tjejerna läser till grundskolelärare eller sjuksköterska på yrkescollege men vi har också några föredetta stipendiater som lyckats ta sig till universitetet med hjälp av stipendier.
Dorcas och hennes mamma Anna kommer från Lunga Lunga. Anna och hennes man hade inte råd att betala för Dorcas gymnasieutbildning men tack vare FOTA-stipendier tog Dorcas studenten med mycket bra betyg. Så bra att Dorcas nu pluggar på universitetet med målet att bli gymnasielärare.
2018 hoppas 127 flickor på att få ett FOTA-stipendium. För 2000 kr möjliggör du för en kenyansk flicka att läsa ett helt år på highschool. Och bidrar till ökad jämställdhet och ett bättre liv för alla!
Läs mer om vårt stipendieprogram här.

Prenumerera på nyhetsbrevet

From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram