DONERA

Jag vill bli läkare, inte bli bortgift Del 3: Tre stipendiater berättar

Vad händer flickor utan utbildning? I en serie i tre delar får vi ta del av berättelser om risker och rädslor kring vad som händer med en flicka om hon inte får en utbildning. Vi kommer att få lyssna till röster från From One to Anothers team i Kenya, stipendiater och mammor.

I den tredje delen får vi ta del av tre stipendiaters berättelser om sina rädslor och drömmar.

From One to Anothers Kenya-team har intervjuat de tre stipendiaterna Afsa 15 år, Miali 19 år och Rukia 22 år om varför utbildning är viktigt för dem och vad som skrämmer dem om de inte skulle få gå klart skolan. Flickorna börjar med att berätta om varför utbildning är viktigt för dem:

  • ”Utbildning är viktigt för att det hjälper mig att få den framtid som jag vill ha. Jag kommer att bli en bra person om jag är utbildad” – Afsa

  • ”Utbildning är vitkigt för att det gör att jag får läsa kurser som jag intresserar mig för” – Miali

  • ”Utbildning är viktigt för mig eftersom det är nyckeln till framgång. Det kan vara väldigt svårt att få ett jobb utan utbildning. Om man är utbildad så kommer det bli lättare att lyckas i livet.” – Rukia

Men alla får inte möjligheten att gå i skolan och alla tre stipendiater har tydliga bilder av hur deras liv skulle se ut om de inte gick i skolan.

  • ”Jag skulle vara hemma och mitt liv skulle vara eländigt. Jag skulle till och med kunna ha varit mamma nu” – Afsa

  • ”Jag skulle kunna ha mitt eget barn och vara gift, sådant som jag hatar.” – Miali

  • ”Jag tror att mitt liv skulle vara väldigt svårt. Det finns mycket jag inte skulle kunna göra om jag inte har utbildning”. – Rukia,

Det märks att flickorna värderar sin utbildning högt. De har alla höga ambitioner. Afsa bill bli läkare, Miali sjuksköterska och Rukia berättar att hon vill jobba med From One to Another och hjälpa studenter som tampas med olika problem. De får frågan vad de är rädda för skulle hända om de inte får gå i skolan:

  • ”Att jag gifter mig eller blir gravid tidigt”  - Afsa

  • ”Att bli mamma mot min vilja och bli som ett gatubarn” - Miali

  • ”Att jag ska få stora svårigheter i mitt liv. Jag skulle inte ha förmågan att förstå mycket av det som händer runt omkring mig och i samhället. Många människor skulle inte visa mig respekt.” – Rukia

Med From One to Anothers stöd har Afsa, Miali och Rukia möjlighet att uppfylla sina drömmar!

Har du inte läst Del 1 i vår serie “Vad händer flickor utan utbildning?” så hittar du den HÄR.

Har du inte läst Del 2 i vår serie “Vad händer flickor utan utbildning?” så hittar du den HÄR.

Prenumerera på nyhetsbrevet

From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram