DONERA

Månadsuppdatering från Kenya - juli 2023

Vilka aktiviteter har ägt rum i Kenya under juli? 

Ett ämne som kivinnogrupperna pratade en hel del om under juli var familjeplanering.

Hur ser skolsituationen ut just nu för From One to Anothers stipendiater?

Alla flickor var i skolan under juli och höll på med sina examineringar. Under den andra veckan i augusti stängde skolan för lov.

Finns det någon/några elever som ni vill lyfta lite extra just denna månad?

Grace Umazi Ruwa är 18 år och går i form 3 på Lungalunga Secondary School. Hon har fem syskon och hennes pappa jobbar som en CVH (Community Health Volunteer.) Grace favoritämnen i skolan är engelska, geografi och Kiswahili. Hon berättar att hon aldrig tyckt särskilt mycket om mattematik. Grace vill bli journalist.

Finns det någon/några kvinnor som ni vill lyfta lite extra just denna månad?

Janet Jeremia är 42 år gammal och kommer från byn Perani. Hon är gift med fem barn och hon arbetar som bonde. Det hon gillar mest med kvinnogrupperna är att få lära sig en massa saker som att läsa, skriva och så klart att få nya vänner. Hon drömmer om att få vara en aktivist som kämpar för allas rätt till utbildning.

Prenumerera på nyhetsbrevet

From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram