DONERA

Månadsuppdatering från Kenya - maj 2023

Den 8:e maj kom flickorna tillbaka från sitt lov och har nu påbörjat årets andra termin. För månadens stipendiater har vi valt ut två stycken, en från Mwena centret och en från LungaLunga. Betty Muchira Wanyanga representerar Lunga Lunga och Amina Chiriro Chondo represnterar Mwena. Vi har även valt ut två personer från kvinnogrupperna att uppmärksamma, precis som för flickorna representerar en Mwena och en LungaLunga.

Vilka aktiviteter har ägt rum i Kenya under maj? 

Det har hänt mycket under maj månad. Tillsammans med regionledningen i Kwale har man deltagit i en ceremoni där träd planterats, detta är ett intiativ för miljön och för att undvika torka. När kvinnogrupperna har träffats under månaden har huvudämnet varit kvinnliga anatomi och hälsa. Några ämnen som berördes inom detta var hormoner och personlig hygien. Coacherna har också träffats och gått igenom den nya Development Plan som tagits fram i samarbete med Nikumbuke Project och From one to another.

Hur ser skolsituationen ut just nu för From One to Anothers stipendiater?

Alla flickor har påbörjat sin andra termin efter ett skollov.

Finns det någon/några kvinnor som ni vill lyfta lite extra just denna månad?

För maj månad vill teamet på plats i Kenya särskilt lyfta två flickor, Betty Muchira Wwanyanga och Amina Chiriro Chondo. Betty är 15 år och går i form 3 på Kombeni Girls High School. I sin familj finns en mamma och en bror, hennes far dog förra året. Betty drömmer om att bli läkare så att hon både kan få en ljus framtid och bidra till samhället. Hennes mamma jobbar i projekt Nikumbuke som coach och hennes bror är färdig med sina studier och söker arbete. De har en liten trädgård hemma där de odlar grönsaker och så har de även några kycklingar.

Amina är 16 år och går i form 2 på Mwereni Secondary School. Hon bor med sina föräldrar och flera syskon. Amina vill bli sjuksköterska när hon blir äldre och hon uppskattar verkligen stödet från From one to another som gjort det möjligt för henne att gå i skolan. Hon lovar att fortsätta jobba hårt för att nå sina mål.

Två speciella kvinnor från kvinnogrupperna har Kenya-teamet också valt ut för maj månad. Kanini Joseph Maimbo representerar Lunga Lunga och Mejumaa Athman representerar Mwena.

Kanini är 57 år gammal och kommer från byn Mikameni. Hon är gift och har 7 barn. Hon arbetar som bonde och brukar jorden, samt har några djur. Hennes största dröm är att hennes barn ska få så bra utbildning som möjligt, samt att hon själv ska lära sig mer om ekonomi och kunna ta hand om sin familj bättre.

Mejumaa är 60 år gammal, gift och har även hon sju barn. Fyra söner och tre döttrar. Hon är precis som Kanini bonde och försörjer sig på det jorden ger. Hon är vädligt tacksam över att From one to another sammanfört henne med andra kvinnor, hon har fått goda vänner från olika kvinnogrupper. Mejumaa uppskattar också hur aktiviteterna i kvinnogrupperna fått igång hennes hjärna och att hon både fått lära sig läsa och lära sig mycket om hälsa. Tack vare From one to another har alla hennes döttrar fått möjligthet att fortsätta sina utbildningar och Mejumaa är övertygad om att utbildning är nyckeln till ett bättre liv!

Prenumerera på nyhetsbrevet

From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram