DONERA

Månadsuppdatering från Kenya - oktober 2023

Vilka aktiviteter har ägt rum i Kenya under oktober? 

I kvinnogrupperna diskuterade man bland annat demokrati i Kenya och olika sjukdomar som HIV, bröstcancer, mässling och tuberkulos. De pratade också om klimakteriet samt generellt om hur man kan leva ett hälsosamt liv. Ett stort fokus för kvinnorna under månaden var jordbruket, vilket ledde till att färre kvinnor kunde delta på mötena, dessutom var det en regnig period vilket också påverkade deltagandet.

Hur ser skolsituationen ut just nu för From One to Anothers stipendiater?

Flickorna har avslutat terminen och kommer återvända till studierna i januari. De flickor som går Form 4 håller fortfarande på med sina nationella prov.

Finns det någon/några elever som ni vill lyfta lite extra just denna månad?

För oktober månad vill teamet på plats i Kenya särskilt lyfta två studenter, varav den första är Mwanasiti Juma, 18 år. Hon går i Form 4 på Perani Secondary School. Mwanasiti kommer från en familj som består av mamma, pappa, mormor, bror och syster. I framtiden vill hon bli läkare. Det bästa med From One to Another är att stipendiet gett henne hopp om att bli klar med studierna.

Den andra studenten är Miriam Njeri Mwangi som är 17 år. Hon går i Form 2 på Mwereni Secondary School. Miriam har nyligen förlorat sin far i en bilolycka så mamman är änka och tar hand om fyra barn själv samtidigt som hon försörjer sig som bonde. Det bästa med From One to Another enligt henne är förutom själva stipendiet att hennes mamma får lära sig saker också som att hantera sin ekonomi och hälsa. Naomis bästa ämnen är historia och samhällskunskap, medan hon har svårare för kemi. I framtiden vill hon jobba som advokat och då framförallt inom mänskliga rättigheter.

Finns det någon/några kvinnor som ni vill lyfta lite extra just denna månad?

Safina Charo är 37 år och har fyra barn, två söner och två döttrar. Hon är bonde och på hennes gård finns både djur och grödor. Hon uppskattar verkligen att From One to Another hjälpt henne att betala för skolgången för de båda döttrarna.

Catherine Maita är 34 år gammal, gift med två döttrar som är 8 och 11 år. Hon försörjer sig som sömmerska och bonde. Hon uppskattar att i kvinnogrupperna få lära sig många nya saker och få nya upplevelser.

Prenumerera på nyhetsbrevet

From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram