DONERA

Månadsuppdatering från Kenya - september 2023

Vilka aktiviteter har ägt rum i Kenya under september? 

Ett fokus i kvinnogrupperna var att lära sig om olika sjukdomar som exempelvis mässling, tuberkulos och vattkoppor. På grund av problem med elefanter som invaderade några av byarna har kvinnorna fått svårigheter med skörden. Elefanterna hindrade dem också från att sova om nätterna, samt gjorde det svårare för dem att ta sig till kvinnogruppsmöterna på grund av rädsla för elefanterna.

Hur ser skolsituationen ut just nu för From One to Anothers stipendiater?

Flickorna är nu inne på läsårets sista termin. Det är tydligt att pengarna från From One to Another gör stor skillnad då många behövt lämna skolan på grund av skolavgifterna.

Finns det någon/några elever som ni vill lyfta lite extra just denna månad?

För september månad vill teamet på plats i Kenya särskilt lyfta två studenter, varav den första är Rehema KIdoti, 17 år. Hon är den förstfödda i en familj med sex barn. Familjen försörjer sig på företagande och lantbruk. När Rehema blir stor drömmer hon om att bli revisor. ???? ????

Den andra studenten är Naomi Kanee Musyoka som är 22 år. Det bästa med From One to Another enligt henne är utbildningen. Naomis bästa ämnen är geografi, kemi och religion. På fritiden spelar hon både handboll och fotboll. Hon är ett av sju syskon och båda hennes föräldrar är bönder. Naomi drömmer om att bli soldat och arbeta för KDF (Kenya Defence Force).

Finns det någon/några kvinnor som ni vill lyfta lite extra just denna månad?

Pascalina Mbatha är 47 år och har sju barn. Hon är bonde och på hennes gård finns både djur och grödor. Hon drömmer om att hjälpa flickor att bli självständiga samt att göra skillnad i sin by. från Mwena är 58 år och försörjer sig som bonde. Hon gick med i gruppen för att få kunskap och lära sig nya saker.

Nyamvula Nyawa är 35 år gammal, gift med fyra barn. Hon försörjer sig som bonde. Hon är väldigt glad att Nikumbuke och From One to Another har kommit in i hennes liv med ljus genom den utbildning som hon och hennes familj får ta del av.

Prenumerera på nyhetsbrevet

From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram