DONERA

Ordförande har ordet

2012 höll jag, Louise, Elif och Elena det första eventet för From One to Another, i en lokal utlånad av Brand Support/Retail United. I ett litet konferensrum hade vi möblerat upp med ca 30 stolar. Vi hade printat enkla broschyrer på A4 papper och presenterade en PPT och en film som vi hade snickrat ihop efter bästa förmåga. Våra gäster bjöds på läsk och vitt bröd eftersom vi ville fira som vi själva hade lärt oss i Kenya. Kvällen blev, för oss, helt spektakulär och vi var lyriska. Tänk att hela 30 personer ville hänga med oss en hel kväll och stötta flickor och kvinnor 7000 mil bort. 

År efter år blir eventet bara bättre, och år efter år återupplever jag samma underbara känsla som den första kvällen. Total lycka och ett hopp i att det finns så många människor som också vill göra världen bättre.

I år var vi mer än 120 människor på plats på Skeppsholmens Folkhögskola. Vi minglade och njöt av ljuvliga pichos från Boquerian, desserter från Torpedverkstan och dryck och bars även dessa skänkta till kvällen. Som underhållning och inspiration kunde vi bjuda på live pianospelning och magiska föreläsare som Frida Boisen och Ari Riabacke på scen. 

Jag var tvungen att nypa mig i armen för att se om jag drömde eller om detta faktiskt var sant. Från 30 personer intryckta i ett konferensrum till en hörsal full av människor. När jag stod där i slutet av kvällen och ser Amde, en underbar kille som sponsrat våra ändamål sedan vårt allra första event, kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Tacksamheten till alla på plats, och alla som gjorde kvällen och resan hit möjlig, överväldigade mig och sköljde som en våg genom kroppen.

Sedan kom boosten, energin och övertygelsen att målet om 1000 flickor i skolan 2030 känns fullt möjligt!

Nu kör vi!

Kristina Hagström Ilievska
Grundare, From One To Another

Prenumerera på nyhetsbrevet

From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram