DONERA

Över 70 procent av våra stipendiater pluggar vidare

Sedan starten i januari 2014 har vi på From One To Another delat ut 365 helårsstipendier till 202 kenyanska flickor på den sydöstra landsbygden. Vi följer regelbundet upp varje stipendiat under gymnasietiden men vi tar också fram statistik på vart tjejerna tar vägen efter examen. Förra året kunde vi rapportera att 52 procent hade tagit sig vidare till högre studier. I en ny mätning gjord i april i år står det klart att nära 73 procent har gått vidare till eftergymnasial utbildning, oftast på college men också till universitetet. Ett fantastiskt resultat som vi är oerhört stolta över.   
I februari träffade vi 11 av de 16 flickor som examinerades vid årsskiftet - på plats i Lunga Lunga. Louise Felldin genomförde intervjuer med var och en. 
– Alla tjejer ville plugga vidare. De flesta till lärare, läkare eller sjuksköterska. Ett par stycken ville bli polis, någon hårfrisörska medan andra ville plugga företagsekonomi och flytta till Nairobi för att arbeta inom näringslivet, berättar Louise. 
I väntan på att få stipendier för högre utbildning tar många datakurser som är både meriterande och ger nödvändig kunskap. En intressant uppgift som kom fram i de enskilda samtalen var hur många som sa att de inte ville gifta sig. Att gifta sig i Kenya innebär för majoriteten av kvinnorna ett liv med hemarbete och barnafödande. Giftermål är ett stort hinder för högre studier.  
– Jag intervjuade även flera av mödrarna som ställde sig bakom sina flickors val till 100 procent. De vill verkligen att deras döttrar ska få ett bättre liv än dem själva.

Prenumerera på nyhetsbrevet

From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram