DONERA

Vi motiverar föräldrarna att
investera i sina döttrar

Projekt & partners

I stora delar av världen saknar flertalet flickor den utbildning som är nyckeln till välstånd, jämlikhet och hälsa. Våra projekt bygger på sprängkraften i kunskap och den positiva kedjereaktion som utbildning skapar.
Vi verkar på landsbygden, där fattigdomen fortfarande är utbredd. De allra flesta lever av enkelt jordbruk. Flickorna förväntas hjälpa till hemma från ung ålder, även om de har läxor precis som sina bröder. Familjerna är ofta stora och om det finns pengar över till skolavgifter, investerar föräldrarna generellt i sönerna först. Vid sidan av fattigdomen finns andra hinder för utbildning, som bristen på fungerande infrastruktur, omfattande hälsoproblem och otillräcklig implementering av politiska beslut i regionen.

Fokus på gymnasieutbildning

Därför fokuserar vi på att göra gymnasieutbildning tillgänglig för så många flickor som möjligt, för att motivera föräldrarna att investera i sina döttrar. Tillsammans med oss kan du kämpa för att utbildning ska vara tillgängligt för alla!

Hållbarhet och förtroende

Med en väl utvecklad och etablerad verksamhet, arbetar vi ständigt för hållbara samhällen. Vi lägger stor vikt vid att From One to Another's arbete ska ha högt förtroende såväl på plats i projekten som hos våra givare. Vår ambition är att alltid sträva efter så låga administrativa kostnader som möjligt så att pengarna går dit de behövs allra mest. Det är möjligt eftersom allt arbete sker på ideell basis. 

Tack vare vårt fokus på utbildning, vårt nära samarbete med vår partnerorganisation Nikumbuke i Kenya och vår unika kvalitetssäkring genom metoden The Circle of Education, kan du vara säker på att ditt bidrag gör skillnad!

Project Nikumbuke
- vår partner i Kenya

Nikumbuke är en lokal NGO som arbetar  ör att stärka kvinnor och kvinnors ställning i det kenyanska samhället. Organisationen har sitt huvudsäte i byn Lunga Lunga i sydöstra Kenya.
From One to Another har sedan 2012 ett partnerskap med Project Nikumbuke. Genom ett väl utvecklat samarbete kan vi arbeta utifrån vad som efterfrågas på plats. Vi kan därför garantera att ditt bidrag går till rätt ändamål och förvaltas på bästa möjliga sätt. Tack vare Nikumbuke kan vi säkerställa kontinuerlig uppföljning, transparens och personliga relationer mellan våra stipendiater och bidragsgivare. 

Nikumbukes verksamhet innefattar flera olika delar. Den del av Nikumbukes verksamhet som direkt kopplas till From One to Another är uppföljningen av stipendier och den dagliga driften av våra kvinnocenter. Tack vare det goda samarbetet med Nikumbuke och deras anställda, kan vi garantera att pengarna går till rätt ändamål och förvaltas på bästa möjliga sätt. Med hjälp av vårt partnerskap kan vi säkerställa kontinuerlig uppföljning, transparens och personliga relationer mellan våra stipendiater och bidragsgivare. Vi kan också garantera att verksamheten i kvinnocentren bedrivs på ett bra sätt.
Läs mer om Nikumbukes verksamhet
From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram