DONERA

Reserapport från Kenya

För första gången sedan starten av From One To Another (FOTA) åkte ett större team gemensamt till Kenya i slutet av januari. Det blev en intensiv, svettig, produktiv, utvecklande och väldigt rolig vecka!
När det är som hetast i sydöstra Kenya, januari-februari, lämnade ett FOTA-team på fem personer det kalla Sverige för en arbetsvecka ihop med vår samarbetsorganisation Nikumbuke. Högst upp på agendan stod inspektion av våra tre nya kvinnocenter i Kidomaya, Mgombezi och Juakali. På skumpiga vägar och skraltiga motorcyklar tog vi oss ut till de olika byarna. Alla nya bygg i alla nya byar hade fått tak och en byggnad hade även väggar och möbler. Och vilket välkomnande vi fick! Danser, tal, specialkomponerade sånger, teaterpjäser, gåvor, glädje och så mycket kvinnokraft.  
Många var vittnesmålen, individuella som kollektiva, om hur betydelsefulla kvinnocentren är för såväl medlemmarna som samhället i stort. Dorca Kamanza, medlem i Mgobezi, berättade att hon går 4 timmar tur och retur till centret, så viktig är gemenskapen och utbildningsstödet till henne och hennes dotter. Winnie Nandy, lärare i Kidomaya, upprepade hur stolt och glad hon är för sitt första avlönade arbete. Att få lämna hemmets fyra väggar för att undervisa och komma in i Nikumbuke-gemenskapen betyder mycket för Winnies självkänsla och livskvalitet. 
Utöver besök i sammanlagt fem kvinnocenter genomförde vi ett uppskattat Bootcamp i huvudcentret Lunga Lunga för alla lärare, vi besökte ett gymnasium för att träffa FOTA-stipendiater, vi uppgraderade datorparken och läroplanen för datautbildningen och installerade Wifi. Vi träffade nyutexaminerade stipendiater för att höra om deras planer framåt. Mer om dessa flickor i kommande nyhetsbrev och i våra sociala kanaler.  
Ovanpå allt detta genomförde vi flera planeringsmöten ihop med vår Kenyanska samarbetsorganisation Nikumbuke för framtida utvecklingsprojekt och fortsatt expansion. Sammanfattningsvis fick vi en fantastisk vecka i Kenya och reste hem, trötta, nöjda och påfyllda med massor av energi och kunskap inför vårt fortsatta arbete för alla flickors rätt till utbildning. 
From One To Another är inne i en expansiv utvecklingsfas för flickors och kvinnors rätt till utbildning och ökad jämställdhet. Vill även du vara med på vår resa? Det finns många sätt du kan bidra. Läs mer här på hemsidan eller hör av dig med dina tankar till info@fromonetoanother.se.
 

Prenumerera på nyhetsbrevet

From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram