DONERA

Not all heroes wear capes

#showusahero

Livesänding från galan Not all heroes wear capes, med start 20.00.
Du kan se galan på YouTube och Facebook

En digital gala för alla superhjältinnor
– 8 mars kl. 20:00

Verklighetens äkta superhjältar får sällan priser. De är många, de är viktiga och de är ofta osynliga. Men deras insatser i vardagen är avgörande och förändrar livet för många medmänniskor.
Den 8 mars 2021, på internationella kvinnodagen, anordnar From One To Another galan Not all heroes wear capes. Målet är att hylla kvinnor som lyfter och banar vägen för andra kvinnor, men också att säkra utbildning för hundratals flickor i Kenya.

Ni har via webben nominerat över femtio fantastiska kvinnor som lägger arbete och massor av engagemang för att lyfta och stötta andra. De som gör det där som krävs för medmänniskor som saknar möjligheter, kunskap, stöd och hopp. Av alla nomineringar har vår jury tagit ut fem finalister och en vinnare som vi vill lyfta fram särskilt på galan.

Genom galan samlar vi också in pengar till våra skolstipendiater i Kenya. Du som vill kan lyfta en medmänniska och på det sättet bygga en ljusare framtid för oss alla. För med kunskap bygger vi välstånd och ger makt som förändrar och förbättrar hela samhällen. Vi ger unga kvinnor kraft att själva råda över sitt öde, sin försörjning och sin familjebildning.

Not all heroes wear capes kommer att bli en sprakande digital gala med show, underhållning och överraskningar. Galan leds av Kristina Hagström-Ilievska, Frida Boisen och Tobias Karlsson och bjuder på framträdanden av bland andra Sahlene,
Pa Modou Badjie och Chelsea Muco. Inte minst får du träffa 5 av Sveriges coolaste och modigaste kvinnor som du annars aldrig hade hört talas om.

Galan ser du online på dator, telefon eller surfplatta den 8 mars, med start kl. 20:00

Dessa makalösa värdar leder galan

Frida Boisen

Tobias Karlsson

Kristina Hagström Ilievska

Världsartister underhåller på scen!

Sahlene

Pa Modou Badjie

Chelsea Muco

Auktion!
Underbara sponsorer har skänkt föremål och upplevelser som vi nu auktionerar ut online i samband med galan. Alla vinnande bud går oavkortat till utbildningsstipendier för flickor i Kenya.

Juryn består av formidabla kvinnor

Gunvor Engström

Executive Coach, Mentor - entrepreneurship, boards & Professional board member
Samtalspartner för entreprenörer och styrelseledamöter, mentorskap, styrelseuppdrag, egna investeringar, föredrag/seminarier mm. Erfarenhet som VD/chef i olika företag och organisationer, tex Företagarna, Bank 2, Landshövding. Bred styrelseerfarenhet från företag - startups till börsnoterat, organisationer, myndigheter.

Sandra Solomon

VD på First Rekrytering och Bemanning
Sandra jobbar för att sprida måndagslycka till så många som möjligt genom rekrytering och bemanningsföretaget First och med podden Måndagslycka. Hon drivs av glädjen av att hjälpa andra att lyckas och vill se fler kvinnor på topp-positioner i samhället.

Caroline Farberger

VD, ICA Försäkring
"Företagsledare i finansbranschen och engagerad i mångfald och inkludering i näringslivet."

Fanny Widman

Grundare av podden Fannys Förebilder och författare av boken ”Det är nog nu”
Fanny driver podden Fannys Förebilder som är på temat jämställdhet och släppte precis boken ”Det är nog nu” som är baserad på de över 100 intervjuer hon gjort i podden med några av de mest framgångsrika kvinnorna i Sverige. Hon brinner för att skapa ett jämställt samhälle där alla har samma förutsättningar. 

Karin Zingmark

Rådgivare, författare och talare
Karin Zingmark inspirerar, engagerar, entusiasmerar och ger konkreta tips inom marknadsföring, kommunikation och ledarskap i en uppkopplad värld. Karin har lång erfarenhet av förändringsledning och kommunikation från ledande roller i olika branscher, nu senast i rollen som marknadschef på Microsoft i Sverige.

Berit Friman

VD för Dale Carnegie i Sverige
Berit Friman har utbildat och utvecklat företag och företagsledare i mer än 25 år på Dale Carnegie. Utbildningsbolaget Dale Carnegie arbetar över gränser och generationer och visar människor hur de tar fram det bästa hos sig själva genom att göra positiva förändringar.

Eva-Mia Westergren

Head of Marketing
Eva-Mia Westergren arbetar som marknadschef på Microsoft i Sverige med ansvar för all extern marknadsföring – från strategi till genomförande. Eva-Mia har en lång karriär inom IT-branschen med en bakgrund som bland annat chefredaktör på IDG. Under sin tid på Microsoft har hon arbetat som marknadschef för MSN samt produktmarknadschef för Windows.

Binette Seck

Head of CSR Academy på SPACE Digital Culture Center
Binette Seck är Head of CSR Academy på SPACE Digital Culture Center och dessutom partner och initiativtagare för Plan International Anyone Can Code samt konceptledare på Changers Hub. Binettes karriär har tagit henne från en uppväxt som delades mellan Tensta och Dakar, till att bli rankad som en av Sveriges topp 33 kvinnliga Tech Ledarna i Sverige. 
Priset
Årets vinnare får inte bara välförtjänt uppmärksamhet utan även en plats på den inspirerande ledarskapsutbildningen Kommunikation och Ledarskap till ett värde av 43 000 kronor (ex moms) från Dale Carnegie.

Galan Not all heroes wear capes presenteras i samarbete med

– Huvudsponsor –

I stora delar av världen saknar flertalet flickor
den utbildning som är nyckeln till välstånd,
rättvisa och säkerhet.

Om Oss

Organisationen From One to Another bygger på alla er som stöttar era medmänniskor med tid, engagemang och kunskap. Som lyfter vardagen och gör det möjligt för andra att växa, utvecklas och få ett bättre liv.
Vi kallar det Circle of Education. När var och en gör det de kan för att skapa förutsättningar för andras framgång skapar vi en kedjereaktion som förändrar världen.

Inom From One to Another samlar vi ideell kraft för att hjälpa skolflickor att studera vidare. För varje extra års skolgång tar flickorna ett viktigt kliv bort från fattigdom och svårigheter. Det gör både deras och världens framtid ljusare.
Varför just nu?

2020 har varit ett tufft år för många. Alla From One to Anothers stipendiater har förlorat ett helt skolår på grund av pandemin och stängda skolor. Därför är det extra viktigt för oss att kunna bekosta så många flickors skolgång som möjligt detta år när skolorna öppnas igen. Läs mer om vår verksamhet här.

From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram