DONERA

Stor fest när 215 flickor fick sina gymnasiestipendier!

Den 28 december blev en fantastisk och minnesvärd dag för oss på FOTA. Dagen då 215 gymnasiestipendier delades ut till lika många flickor. På plats i Lunga Lunga.

Över 400 flickor, mammor och coacher fyllde vårt huvudcenter i Lunga Lunga till bredden. Förväntan var stor och stämningen hög när FOTA-teamet anlände och hälsades välkomna av flickorna med dans, sång och mandazis*. I en högtidlig ceremoni fick flickorna ta emot var sitt diplom på ett gymnasiestipendium om 2000 kr. Louise Felldin delade ut diplomen.

”Det var magiskt att, personligen, få önska alla stipendiater lycka till”, berättar Louise. ”Ibland fnissade de åt min dåliga Swahili men stoltheten gick inte att ta miste på.”

Flickorna kommer från alla de tretton byar där FOTA och Nikumbuke driver kvinnocenter. Hela 34 flickor kommer från Maasai-centren i Umoja och Maasailand.

”Att vi har så många Maasai-flickor i gymnasiet har väckt viss uppmärksamhet”, berättar Bendettah Muthina. ”Vi har fått besök av utbildningsdepartementet som ville lära sig hur vi arbetar”.

Efter stipendieutdelningen fick flickorna en grundlig utbildning i menstruationscykeln och kvinnans reproduktionsorgan. Under nästan två timmar lyssnade både flickor och deras mödrar koncentrerat på vad Bendettah, Ann och Josephine hade att berätta. Därefter delades 120 menskoppar ut till flickor i åk 2 och 3 sponsrade av Rotary Aspen Lerum.

Dagen avrundades med läsk och bröd. Precis som det ska vara när det är fest i Lunga Lunga!

Stort tack till alla generösa sponsorer som möjliggjorde denna dag. Ni är världsförbättrare!

*Mandazi är ett traditionellt Afrikanskt friterat bakverk

Prenumerera på nyhetsbrevet

From One to Another granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75% av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Swish: 123 900 58 36
Bankgiro: 900-5836
Plusgiro: 900583-6

Om From One to Another

From One to Another's vision är en värld av utbildade medborgare. Genom att stödja flickors utbildning bidrar vi till att hela samhällen utbildas och utvecklas. Vår arbetsmodell är att erbjuda stipendier och bidra till hållbara kvinnocenter runt flickorna ihop med deras mödrar och mottagande organisationer på plats.

From One to Another är en svensk, ideell organisation som arbetar med opinionsbildning och insamling via privatpersoner och företag. From One to Another verkar i enlighet med Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer och krav.
©2012 - 2023 From One to Another. All Rights Reserved.  Website built by:
PK Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram