Bendettah besöker Sverige

Nästa vecka, the 13:e April, kommer Bendettah att landa i Sverige för första gången. Tre intensiva veckor väntar henne, packat med möten, föreläsningar och evenemang i Stockholm, Göteborg, Skåne och Östergötland.

– “Vi är så glada och förväntansfulla att äntligen ta emot Bendettah”, säger Louise Felldin, styrelseordförande i From One To Another. Hon har själv arbetat mycket hårt för att få det här att hända och säkerställa att hennes visaansökan skulle beviljas andra gången gillt.

– “Vår önskan är för Bendettah att träffa så många människor och partners som möjligt, i syfte att hitta nya idéer och projekt för en hållbar och växande Nikumbuke Center”, säger Louise. Hon kommer att träffa tidigare volontärer samt nya och gamla partners och sponsorer för Nikumbuke Center.

De första dagarna i Sverige, kommer Bendettah ha lite tid att vila upp sig från den långa resan samt lite sightseeing i huvudstaden, Stockholm. Arbetet börjar på dag tre.

– “Vi kommer formellt att börja med en konferens med From One To Another, där vi kommer att diskutera Bendetta’s behov och önskemål för Nikumbuke Center och förbereda henne för de kommande planerade möten”, säger Louise.

Den 16 april tar Bendettah tåget till Göteborg, där hon kommer att stanna tills den 22 april. I Göteborg kommer Lerum Aspen Rotary Club stå för värdskapet, tillsammans med de som hon kör projektet “Ruby cups” i LungaLunga. Detta projektets mål är att göra det möjligt för unga flickor och kvinnor att stanna i skolan även under menstruationen, med hjälp av menstruations koppar. Dessa koppar kan användas i upp till tio år.

Bendettah kommer att hålla tal till flera rotaryklubbar, men också till en high school och en gymnasieskola i Lerum. Rotary kommer också vara värd för en stor offentlig händelse den 20 april där Bendettah berättar mer om sitt arbete för att stärka och utbilda kvinnor och flickor och alla olika projekt hon driver.

I Göteborg, kommer Bendettah att ha möten med Nikumbukes två partnerorganisationer Amzungo Volontär och Volontärresor. Hon kommer att ha en dag av sightseeing och sedan bär det av till Skåne för att träffa vänner och tidigare volontärer.

Efter att ha besökt ett par ställen i Skåne, kommer Bendettah ta tåget till Östergötland för några hektiska dagar med olika möten, bland dem lärarutbildare vid Linköpings universitet.

Tillbaka i Stockholm, väntar ytterliggare ett offentlig evenemang den 28 april. Hon kommer då att kunna möta några av de människor som hjälper oss med sina donationer och idéer. Innan hon återvänder till Kenya, kommer hon att träffa sin värd From One To Another för att sammanfatta tiden i Sverige, sammanfatta idéer och omsätta dem i en del av nästa års Strategi samt gå igenom alla nya och gamla kontakter som hon träffat under de senaste tre veckorna. Slutligen kommer hon att resa till Västerviks Archipielago för ett par dagars avkoppling och fira en sann svensk Valborg.

Alla som är intresserade av att delta i offentliga evenemang i Lerum eller Stockholm är varmt välkomna! Om det är möjligt, låt oss bara veta i förväg att du kommer.

By | 2017-01-20T19:21:00+00:00 april 5th, 2016|Resa|Kommentarer inaktiverade för Bendettah besöker Sverige

About the Author: