En kväll för och om modiga människor

Mod och utbildning var temat för One to Anothers årliga event den 28 september på Naturskyddsföreningen i Stockholm. Ett femtiotal gäster deltog och kvällen innehöll föreläsningar, paneldebatt och ett uppskattat tal av Dr Joseph Sang, Kenyas ambassadör.

Kristina Hagström-Ilievska, styrelseordförande i From One to Another, inledde kvällen med att ta med publiken på en resa till Kenya där hon pratade om mod och rädslor. Hur utbildning kan förändra och göra världen bättre. Hon berättade hur From One to Another grundades och hur organisationen har vuxit genom åren tack vare engagerade volontärer och generösa givare.

– Vårt mål för 2018 är att vi ska kunna stötta 127 flickor genom high school och att skapa tre nya kvinnocenter runt flickorna. Hittills har vi stöttat 126 unga kvinnor genom Highschool och delat ut 195 stipendier sedan starten 2013, säger Kristina.

Anders Lundin från Värdegrundsfabriken föreläste även han om mod och att det krävs mod för att kunna och våga förändra, även i de små val vi gör i vardagen.

Kenyas ambassadör Dr Joseph Sang talade om vikten av utbildning och vilka satsningsområden Kenya nu arbetar med för ökad jämställdhet. Han riktade även ett stort tack till From One to Another’s viktiga arbete.

– Kvällen har varit väldigt inspirerande och att Joseph Sang hade möjlighet att delta betydde oerhört mycket för oss och vårt arbete framåt, säger Helena Rabe, kansliansvarig på From One to Another.

Efter föreläsningarna hölls en Unconferance där inbjudna experter från Microsoft, Naturskyddsföreningen och Bravura inledde med tankar och åsikter kring vad som krävs för att nå FNs globala mål 4 (quality education) och 5 (gender equality). Därefter var det publikens tur att delta i diskussionen på scen vilket resulterade i en livlig och intressant debatt.

Kvällen avslutades med att Björn Höglund från Dale Carnegie auktionerade ut en heldagsutbildning med sig själv. Efter en livlig budgivning vann Beringer Finance med ett bud på totalt 42 000 kronor. Pengar som nu möjliggör att 21 nya unga kvinnor kan få ett highschool-stipendium 2018.

Lars Gundersen, vice styrelseordförande på From One to Another, var nöjd och glad med årets event.

– Det har varit en fantastisk kväll med fantastiska människor. Vilken respons och engagemang vi fick! Det var ett fint kvitto på att vi på From One To Another fokuserar på rätt saker. Och gav energi för det viktiga arbete vi har framför oss, avslutar Lars.

 

 

By | 2017-11-07T20:07:50+00:00 november 7th, 2017|Okatigoriserad|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment