Ordförandens krönika

En stund, ett ögonblick som förändrar liv

Lyckoforskning visar att om vi hjälper andra så hjälper vi även oss själva. I ett experiment, genomfört av forskare vid UCLA och Yale University, fick vuxna försökspersoner göra dagliga noteringar om sitt välmående, sin stressnivå och om de hjälpte främlingar eller vänner på olika sätt. Småsaker som att hålla upp en dörr eller spontant fråga om någon behöver hjälp att hitta rätt. Resultaten visade att försökspersonerna mådde bättre de dagar som de hjälpte andra. Inte nog med det – extra stressiga dagar blev lättare att hantera för de försökspersonerna.

Detta faktum förvånar mig inte efter våra snart 10 år med From One to Another. Lyckan jag fått se i människors ögon när de för en stund – ett ögonblick – möter innerlig tacksamhet från de som fått hjälp att förbättra sina liv. Det är som bubblor i brusande champagne som sprider sig i eufori genom kroppen och – när de når fram till medvetandet – översvämmas av känslor. Jag märker hur deras själar fylls och hur det som bara var ett ögonblick förändrar deras liv.

Varje gång hoppas jag att dessa möten ger så starka avtryck att engagemanget för andra får mer plats i vardagslivet. För jag vet att den bästa medicinen mot alla murar, måsten och krav vi bygger upp i våra liv är just engagemanget i andra. Jag vet att när vi skapar förutsättningar för att hjälpa, får vi en ljusare, mindre stressig och varmare vardag.

Sedan hoppas jag att du, jag och alla andra som redan vet detta visar vägen. Hur enkelt det är att hjälpa och att vi tillsammans fortsätter det viktiga arbetet för jämställdhet, utbildning och ett bättre liv för alla. Det är bara att starta så kommer dina handlingar att tas vidare, från den ena till den andra. Skicka vidare – ”From One To Another” – så förändrar vi världen. Ett steg i taget.

Kristina Hagström-Ilievska
Ordförande From One To Another

By | 2019-09-05T15:30:11+00:00 september 5th, 2019|Okatigoriserad|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment